Ciorba de batal (berbecut) cu legume

Autor: Alin
Durata: 55 minute
Complexitate: medie
Ingrediente: 800 gr carne de batal cu os, un morcov, o ceapa, 40 gr telina, o rabacina de patrunjel, o radacina de postarnac, 2 cartofi, un ardei gras, 40 ml ulei, 2 rosii, 40 gr varza alba, o lingura pasta de tomate.

Mod de preparare:

Se spala carnea, se transeaza in bucati de marime potrivita si se fierbe in apa cu un praf de sare. Se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat cuburi, apoi ceapa tocata marunt. Pasta de tomate se subtiaza cu apa, sare de lamaie si rosiile oparite, decojite si taiate sferturi.

Se lasa sa fiarba la foc moderat, iar vasul de pe foc trebuie sa fie neaparat acoperit pe trei sferturi din suprafata cu un capac. Se fierbe cam trei sferturi de ora si se ia spuma daca e necesar.

Cand se ia de pe foc, se adauga leusteanul tocat marunt. Se serveste fierbinte cu patrunjelul tocat marunt, presat pe deasupra.

Pofta buna!

Stai cu noi

Pentru a primi retete de bunatati pe email, trece-ti adresa in campul de mai jos si apasa "Ma abonez"

Nu exista inca comentarii.

Lasă un răspuns